Michelin rehberine giren şeflerden biriydi: Eslem Uyanık kimdir?
Bolu Kartalaya’da Yaşamını Yitiren Ünlü Aşçı Eslem Uyanık
Bolu Kartalaya’da meydana gelen yangında hayatını kaybeden 76 kişiden biri, Michelin listesine giren restoranın başarılı aşçısı Eslem Uyanık olduğu belirlendi.
1997 yılında Kayseri’de doğan Eslem Uyanık, aşçılık alanındaki yetenekleriyle ön plana çıkarak kariyerinde önemli bir yere sahipti. Rus Dili ve Edebiyatı eğitiminin ardından Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık eğitimi alan Uyanık, İstanbul ve Bodrum gibi birçok prestijli restoranda çalışma deneyimine sahipti.
Uyanık, özellikle “dry age” balık konseptiyle adından söz ettirerek uluslararası alanda tanınmıştı. Amavi Alaçatı’da Chef de Partie (Soğuk İstasyon Şefi) olarak görev yapan Uyanık’ın çalıştığı restoran, bu yıl Michelin rehberine girmeyi başardı. Genç yaşı olmasına rağmen Eslem Uyanık, başarılı kariyeri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.